Het onderzoek kent volgende onderdelen:

Literatuurstudie
Er zal een uitgebreide literatuurstudie gevoerd worden rond de barrières en hefbomen die zowel bij de patiënten als bij de zorg- en beweegprofessionals bestaan met betrekking tot (het implementeren van) een actieve levensstijl tijdens de kankerbehandeling.
Lees hier meer over de interviews: ... (info volgt)

Interviews met patiënten
Patiënten die nog in behandeling zijn zullen bevraagd worden via diepte-interviews omtrent hun motivatie en de fysieke en/of sociale belemmeringen die ze ervaren om een fysiek actieve levensstijl te handhaven tijdens de kankerbehandeling.

Focusgroepen met zorg- en beweegprofessional
Er wordt een lijst opgesteld van zorg- en beweegprofessionals die tijdens de kankerbehandeling met de patiënt in contact komen. Deze stakeholders worden nadien samengebracht in focusgroepen om te achterhalen waar zij op botsen bij het ontwerpen, implementeren en duurzaam verankeren van beweegprogramma's/-incentives voor kankerpatiënten.

Studie van bestaande beweegprogramma's-/incentives
Er wordt een lijst opgesteld van bestaande beweegprogramma's/-incentives die in Vlaanderen actief zijn. Een aantal van deze stakeholders wordt samengebracht in vergaderingen en focusgroepen om te achterhalen hoe een kwaliteitsvol programma/incentive is opgebouwd en welke groeipijnen (of implementatienoden) er bestaan.

Welzijnstraject Beweging bij Kanker
De literatuurstudie, interviews en focusgroepen worden verwerkt in een inspirerende tool (vorm nog te bepalen) voor de brede sector van zorg- en beweegprofessionals die de kankerpatiënt omkaderen. Via cocreatie met zowel patiënten als deskundigen zal dit 'Welzijnstraject Beweging bij Kanker' vorm krijgen en periodiek geüpdatet worden.
Maak jouw eigen website met JouwWeb